zombipártok 1: a MIÉP szeretne feltámadni

politikaszinhaza Címkék: politika miép zombipártok2009.08.04. 15:59


"Megmaradni" - Csurka István 2006-os írása


„Orbán azonban nem lépett ki a rászabott liberális és európai-amerikai keretek közül, mint a Likud testvérpártjának illedelmes főszónoka, csak a „győztünk”-kel hangolgatta fel a tömeget. Bevonulásakor roppant erős Viktor! Viktor! fogadta, amely még akkor is sokat ígért, ha klakkerek kezdték, mert a tömeg is átvette és szívből mondta. A beszéd elhangzása után viszont nem volt Viktor-Viktor, sőt a taps is oly gyér volt, hogy Kerényi gyakorlott színházi füle meghallotta a bukást jelentő udvarias tapsot, ami azt jelenti, hogy nem szabad a vasfüggönyt leereszteni, mert úgysem hívják ki elé a főhőst, és mindenki hazamegy.”

Három év után mindent megváltozott és Csurka István azzal vádolja a Jobbikot, hogy a balliberális oldal érdekében Vona Gábor a Fideszt akarja megakadályozni megérdemelt győzelmében:

Lefelé menekülni  

 

2009. június 19. péntek, 15:51

„Most tehát a Fidesz ellen vetik be a Jobbikot, illetve a nemzeti kibontakozás ellen. A szándék és a módszer ugyanaz, a körülmények mások. Ma semmi sem indokolja, hogy a Fidesz kesztyűs kézzel bánjon a Jobbikkal és a hozzá tartozó sajtó a legteljesebb módon ne leplezze le a nemzeti kibontakozás ellen irányuló idegen szerveződést.”

Mi történt? A  válasz a MIÉP augusztus 20-ai meghívójában már benne rejlik: „A MIÉP szeretne feltámadni. Mert úgy érzi,  rá újra szükség van.” A MIÉP szeretne feltámadni. Tehát jelenleg halott. A MIÉP szeretne feltámadni. No, de feltámadni? Ahhoz kell valaki, aki feltámaszt. Lehetőleg olyan aki él. Ki lesz a halottidéző boszorkánymester? Kiben reménykedik a MIÉP? Emlékszik még valaki a ferencvárosi cédulabotrányra? A MIÉP ajánlószelvényeinek nagy részéről kiderült, hogy nem használható fel, mert nem eredetiek. Novák Előd a Jobbik akcióhőse erre nyomozni kezdett,  elment azokhoz az állampolgárokhoz akik elvileg a MIÉP-nek adták a szelvényeket. Az alapgyanú ugye, az átlagos összeesküvés-elméletgyárosok agyában ekkor az volt, hogy az MSZP támogatta a MIÉP indulását az ajánlószelvényekkel, hogy megossza és gyengítse a jobboldalt. Az érintett állampolgárok azonban úgy nyilatkoztak, hogy ők a Fidesz képviselőjét ajánlották képviselőnek. Nem értették arra, hogy került fel a MIÉP neve szelvényeikre. A MIÉP valahogy mégis olyan szelvényeket  adott le amelyen az ő nevük és személyi számuk szerepelt és elméletileg az ő aláírásuk is (ez utóbbi azért nem olyan biztos). A MIÉP tehát ezeket a szelvényeket vagy ellopta vagy valaki átadta nekik. No, de ki? Mellesleg: az érintett, egytől egyig fideszes ajánlók nyilatkozták írásban, tanúk előtt, felháborodásuknak adva hangot, hogy az általuk gyakran személyesen a Fidesz-irodába vitt  cédulákat pártjuk nem, ellenben a MIÉP felhasználta.” A Fidesz mindenesetre nem vádolta meg lopással a MIÉP-et, lehet, hogy valaki mások állhatnak a háttérben? A Kuruc.info egyenesen a Fideszt vádolja csalással: http://kuruc.info/r/2/32936/, de vajon egy kormánypártiságra törekvő politika erő, elkövethet ekkora szarvashibát? Ja, hogy már senki nem emlékszik a ferencvárosi cédulabotrányra? Pedig az ügy a mai napig több rejtélyt hordozz magában. Hogyan lehetséges, hogy a Munkáspárt összeszedett 750 szelvényt és alig kapott 70 szavazatot? Hogyan bukott meg Tomcat és a fénymásolt Zöld Párt? Válaszokat nem kaptunk ezekre az érdekes kérdésekre, pedig a ferencvárosi választások, lokális volta ellenére – időközi nagy és budapesti választás jellege miatt – országos jelentőségű volt.

A kérdések most inkább a következők: a MIÉP miért véli úgy, hogy a Fidesz győzelme segíteni fog a MIÉP feltámadásban? A MIÉP-ben hisznek a „Likud-testvérpártjának”? A Fidesz mennyire gondolja komolyan, a szélsőjobb és a szélsőballiberálisok közötti centrumpárt szerepét vagy újra egységes jobboldalt szeretne esetleg egy irányíthatóbb szélsőjobbot? Egyébként meg ki a faszomat fog még érdekelni a MIÉP?

Az is elképzelhető (könnyen), hogy a MIÉP abban reménykedik, hogy a Fidesz majd feltámasztja őket és valójában a Fidesz magasról tojik Csurka bácsira, hiszen Orbán Viktor már önmagában megközelítette a kétharmadot és semmi szükség ezt a győzelmet egy kis szarkavarással kockáztatni.  Ebben az esetben lehet, hogy nem lesz halottidéző és nem támad fel a MIÉP…

 
A cikksorozat következő részében Torgyán Józseffel foglalkozunk…

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaszinhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr211288516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása