Jobbikország és ami mögötte van

politikaszinhaza Címkék: vélemény politika jobbik2009.08.31. 06:00

Az elmúlt hétvégén Szentendrén, egy magánterületen tartott tisztavatást az új magyar gárda névre hallgató mozgalom. Ez még önmagában nem is érdekelne, ha nem hoztak volna létre saját erőszakszervezetet. Na most vagy velem van a baj, vagy felsőfokú tanulmányaim alatt szerzett tudásom nem naprakész vagy -ne adj isten- használhatatlan. Az összes létező politikatudománnyal, szociológiával, társadalommal foglalkozó szakirodalom többek közt úgy jellemzi az államot, hogy az állam rendelkezik „a fizikai erő legitim használatának monopóliumával egy adott területen belül” (Max Weber nemtudommelyikkönyvehányadikoldala). Ezt még tovább is bontogathatjuk, de ez nem lényeges, azt hiszem most elég ennyi is.

Úton-útfélen (BMV-n -Busz, Metró, Villamos-, Vonatállomásokon, utcákon stb..), látni lehetett az elmúlt időszakban, olyan elemeket, amik Jobbikország eljövetelét -és meglétét- hirdetik. Ez az idő múlt hét szombaton érkezett el hozzánk. Jobbikország létrejött.

 

Jobbikország


Jobbikországban minden máshogy van. Még a fű is zöldebb -vagy pirosabb és fehérebb-. Politikai elitje a társadalomban jelen lévő problémákat boncolgat teljesen jogosan, ám azt nem megfelelő hangnemben teszi, és legtöbb esetben hibás válaszokat próbálnak adni. Erőszakszervezete a Gárda Csendőrség. Ők hivatottak a rend őreinek pótlására, hisz az ÁVH-t feloszlatták. Egyenruhás, bakancsos, rohamsisisakos alakulatok, saját elmondásuk szerint speciális kiképzéssel, gázmaszkkal és gumibottal. (Elég érdekes látvány egy jól működő demokráciában. Sajnos itt a jól működőn van a hangsúly.. Ennél már csak a tiszalöki roma önvédelmi szakkör az érdekesebb..) Tisztára mint az amerikai Nemzeti Gárda. (bár ők nem a négerek bűntettei miatt szerepelnek olykor. Igaz is, az olyan másvilág. Ők jönnek ha gond van, okozza azt fehér ázsiai, fekete, vagy netán valami Katrina.) A kormány rendészeti koncepcióját a TMRSZ –vagyis egymagában Szima Judit- alakítja jobbnál jobb elképzelésekkel. (Szima egyébként jó eséllyel pályázik egy parlamenti mandátumra a 2010-es –vagy korábbi- választásokon s ezzel megmenekülhet az ellen folyó perek tömegétől. Az EP választásokon is majdnem célba ért, hisz a 4. helyen volt rangsorolva.) Az ország hadserege állandó készenlétben áll majd a határainkat érhető invázióra készülve.

Az ország lakói -sajnos- nem kérnek a nyitottságból és a szolidaritásból, a kirekesztés politikai norma lett, toleranciaszintjük jóval az átlagos alá szállt. Az állampolgárok legalább annyira idegengyűlölők, mint Ficó, Slota, Gasparovics és Meciar. Pártrendszere látszat-többpártrendszer, választási rendszere egyéni választási rendszer –legalábbis ezt szorgalmazzák-.

„Az egyéni választási rendszerben nagyon sok választópolgár képviselet nélkül marad. Demokráciában nem az a cél, hogy a többségi érdekek elnyomják a kisebbségi érdekeket, hanem az, hogy ezek egyensúlyban legyenek. Képviseleti demokráciákban ennek legjobb módja a plurális törvényhozó testület. A törvényhozó testület összetétele viszont akkor tükrözi pontosan a választói akaratot, ha a választási rendszer tisztán listás”.

Ilyenkor gyakorlatilag stabil a kormányzat (lásd Nagy-Britannia). Legfőbb hátránya az aránytalanság, ugyanis a rendszer a ’győztes mindent visz' alapon működik, a vesztesekre leadott szavazatok pedig elvesznek. De térjünk vissza a témára, hisz nem célom a választási rendszerek beható bemutatása, habár megérne egy misét.

Ok-okozat


Persze Jobbikország nem az égből pottyant közénk. Világos okai vannak annak, hogy létrejött, létrejöhetett. Sok mindent felsorolhatnék az elmúlt 20 évben, ami ide vezetett, de véleményem szerint a terepet elsősorban a maszop-szadesz koalíció hibás gazdaság- és társadalompolitikája, mutyizásai, makacs önfejűsködése készítette elő! Ha az események máshogy alakultak volna -a kormány nem a fent említett módon tesz-vesz-, akkor aligha jöhetett volna létre Jobbikország. Ezenkívül persze szükségünk volt öszödre, rendőrségi túlkapásokra, tehetségtelen rendészeti miniszterre, Olaszliszkára ,egy „jól” időzített Cozma gyilkosságra, gyenge erőtlen külpolitikára, egy remek parlamenti ellenzékre és végül de nem utolsó sorban szükség volt drága szomszédjainkra is a Kárpát-medencében. Tudniillik a Kárpát-medence egyes területeire négy ország nacionalistái is vágynak. Mindezek együttesen vezettek oda, hogy a fiatalok és idősek egy része -a választani tudók 14-16%-a- Jobbikország felé fordult.

Konklúzió


Mielőtt jönnének a komcsizások, zsidózások, buzizás és cigányozás leszögezem, hogy eme írás nem azt jelenti, hogy ma minden rendben van Magyarországon és minden csupa szép-csupa jó. Egyáltalán nem! Nincs rendben nagyon sok minden, viszont ettől függetlenül -véleményem szerint- Jobbikország önmagában nem kínál valós alternatívát, és nem ad megfelelő választ rengeteg kérdésre. Különben is amondó vagyok, hogy Jobbikországra nincs  is szükség. Egy nyugodt, békés, határozott, megfontolt és erős Magyarországra annál inkább. Egy Magyarországra, ami mindenki Magyarországa.

Végezetül pedig egy klasszikust:

„Ceterum censeo Carthaginem esse delendam” - Egyébként pedig az a véleményem, hogy Karthágót le kell rombolni.

T.S

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaszinhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr661347513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása