No Pasaran!

politikaszinhaza Címkék: vélemény politika antirasszista2009.08.17. 06:10

Manapság divatos mind az „Antifa-Antira”, mind a sima „Fasiszta-Rasszista” (igen idézőjel szándékosan..) jelző használata. Hogy miért is hozom fel a témát? A közelmúlt eseményeiből minden kiderül.

Kezdjük talán a rövidebb sztorival, Sziget 0. nap. Tavaly nagy sikernek örvendett a Magyar Dal napja. Rengetegen voltak kíváncsiak a magyar zenészek krémjére. Idén a rendezvény a divatos Antirasszista Nap nevet kapta, és ahogy azt látni lehetett nagy kudarc volt az egész. Megérte ezt a rendezvényt is átpolitizálva eladni a népnek. Íme egy kis video:

 


 

Vágjunk bele a lecsóba. Múlt szombatra ugyanis Rudolf Hess hatalmas és tiszteletreméltó karrierjére szerettek volna emlékezni a mai napig hű hívei. A héten aztán pörögtek az események. Gondolok itt a rendezvények bejelentése, a rendőrség elutasításai és persze a hiányozhatatlan ellentüntetés(kivételesen nem egy helyre).

A Civilek a Szélsőjobb Ellen Mozgalom (ami legalább annyira béna és sekélyes, mint az első posztban nevezettek) a náci demonstráció ellen tiltakozva szintén szombatra hirdetett rendezvényt a budapesti Városháza parkba. Végül mit ad isten neonácik hiányában pár száz antifa gyűlt össze bizonyára azért, mert végül is nem volt neonáci felvonulás, megemlékezés a fővárosban. Könnyű ebéd után csodás program várta az antifákat. A koncertekkel, külföldi és magyar felszólalókkal dúsított műsort a Szilvási Gipsy Folk Band fellépése zárta. Szép családi programnak is beillett ez a felvonulás.

Eddig minden szép és minden jó. Oké, nem szeretjük a "Fá"-kat, ez elfogadható. Na de ehhez miért kell eszméletlen nagy butaságokat a transzparensre irkálni?No pasaran! - A fasiszták nem törnek át! – (ha csak nem a gátakon, mert akkor megint árvíz lesz) Vagy itt egy másik gyöngyszem: "A tőke és a fasizmus jegyesek" (ezt a mai napig nem értem, de lehet bennem van a hiba.. 1: provokátor lengette a transzparenst |2: annyira tájékozatlan az illető, hogy fogalma sincs mi szerepel a feje feletti lepedőn..) illetve itt a kedvencem: "Nácikkal nincs párbeszéd.” (Jah végülis velük nem tárgyalunk, kirekesztjük őket, pfujj szélsőséges antiszemiták). Azt sem nagyon értem, hogy a tucatnyi intelligens nagymagyarország polós ember, akik a rendezvény alatt néhány laza bekiabálást elejtettek miért éltetik azt a képet (amit a bal-lib sajtó is szeret meglovagolni), miszerint a jobbik szimpatizánsai nácifasiszták.

Feltűnt néhány ismert arc is a tömegben: mindenek előtt Gonda László, a "Kossuth tériek" egyik "vezére" is tiszteletét tette, valamint a „kihagyhatatlan” Vitányi Iván, a liberálisok közül pedig Gulyás József, aki manapság nagyon beindult hisz minden rasszista-fasiszta ellenes rendezvényen felbukkan.(lehet Gusztos Petyával fut együtt, de ez egy külön posztot is megérdemel -> http://gusztosfut.blog.hu/)

Baloldalon gyakran nem célként, hanem az önszervezés eszközének használják az antirasszizmust-antifasizmust. Makognak egy picit valami jogról, és csöpögős, jelzőkkel túlhalmozott tőmondatokkal operálnak. Jobbról pedig valami ilyesmi szokott érkezni: "tehetetlen a rendőrség-tehetetlen a kormány” (ami egyben illegitim is bármit is jelentsen). És itt még nincs vége.  Van egy sokkal izgibb verzió is: a maszop (és különösen Ficsor) a titkosszolgálat segítségével ölik a cigányokat, és Draskovics feladata bizonyítékot hamisítani meg persze eltüntetni a nyomokat. Szigetvári a gyűlöletkampányt alkalmazza a választásokon, a  józan paraszti ésszel rendelkező állampolgár pedig nyilván olyan arányban hiszi el a sorozatgyilkos-összeesküvéselmélet sztorikat, mint amilyen arányban nézik a Barátok köztöt és a Szomszédokat.

Zsidózni, nácizni, cigányozni, köcsögözni, komcsizni ma már olyan ebben az országban, mint az időjárásról beszélgetni. Helyén kellene kezelni, és nevén szólítani nagyon sok mindent ebben a „kurva országban” (ugye klasszikust csak pontosan). Sokkal könnyebb lenne picit gondolkodni, mint értelmetlen hülyeségekkel fárasztani és butítani az embereket.

Meg különben is ez a dolog  már UNALMAS és ROHADTUL senkit nem érdekel.

T.S

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaszinhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr651314230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petibatya 2009.08.17. 17:33:51

Nem tudom kik vagytok, de amit csináltok (írtok) tetszik.
Üdv és folytassátok!!!!
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása